Moskee Tawhid

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ

Moskee Tawhid heet u van harte welkom

Stichting Islamitische hulp en belangencentrum Moskee Tawhid is een initiatief van moslims in Amersfoort. De stichting is opgericht in 1986 door een groep initiatiefnemers van de eerste generatie en wordt draaiende gehouden door gedreven en plichtsgetrouwe vrijwilligers. Zij proberen in te spelen op de behoefte van zowel ouderen als jongeren. De activiteiten en voorzieningen richten zich voornamelijk op soennitische moslims, ongeacht etniciteit. Het uitgangspunt is om het islamitische geloof te kunnen praktiseren in de beste omstandigheden en in harmonie met de Nederlandse samenleving. Daarnaast is het streven om een verrijkende werking te bewerkstelligen met betrekking op de samenleving, waarin tolerantie, saamhorigheid en verdraagzaamheid belangrijke pijlers zijn.

Onze doelstellingen

  • Stimuleren van integratie
  • Stimuleren van participatie
  • Verstrekken van diensten
  • Voorlichting en onderwijs
  • Wassen en indien wenselijk begraven van overledenen
  • Aangaan van samenwerkingsverbanden met islamitische en niet-islamitische instellingen

Update Koran en Arabische lessen voor kinderen

Beste broeders en zusters,
In het komende leerjaar 2022/2023 zullen InshaAllah zowel door de weeks als op zondagen lessen worden gegeven aan onze kinderen in Moskee Tawhid.

Lessen op dinsdag, donderdag en vrijdag:

Vwb deze dagen wordt georganiseerd door een paar enthousiaste ouders. De inschrijving verloopt via genoemde ouders door een app te sturen naar 06-42215142.
Er is nog plek voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar. Helaas zijn de klassen voor andere leeftijden vol.

Lessen op zondagen:
Vanwege veel belangstelling is Moskee Tawhid momenteel druk doende om ook op zondagen Arabische en Koran lessen te organiseren. We hopen binnenkort hierover jullie meer informatie te geven. Houd onze website in de gaten voor evt inschrijving.

Download de Mawaqit app via Appstore of Playstore. Open de app en klik op zoeken naar: Tawhid Amersfoort.
Klik vervolgens op sterretje.
Je hebt nu onze moskee toegevoegd in je lijst, hierin staan onze gebedstijden. Veel plezier!

Nu Doneren

WORDT NU TAWHID DRAGER!  💪🏽

Moskee Tawhid vraagt haar bezoekers om met z’n allen de schouders er onder te zetten en te helpen in de Dawah. De moskee zet zich in om alle behoeftige voorzieningen te behartigen. Maar dat gaat niet zonder jullie steun. Moskee Tawhid biedt hulp aan iedereen, ongeacht etnische achtergrond, religie en geslacht zonder daarbij de verwachting er iets voor terug te krijgen. Vele handen maken licht werk, wordt daarom een Tawhid drager!

“Bescherm jezelf tegen het vuur, al is het door het weggeven van een halve dadel”
Profeet Mohammed VZMH (Sahih al-Bukhari)

Open chat
Assalaamu 3alaikum wa-rahmatu-llaahi wa-barakaatuh,
Waar kunnen we u mee helpen?