Moskee Tawhid

Het schooljaar 2018/2019

Namens alle onderwijsleden een fijn en leerzaam schooljaar gewenst!
Het afgelopen schooljaar was een succesvol jaar waarin onze leerlingen genoeg kennis hebben opgedaan met de benodigde plezier. Dit schooljaar gaan we er weer voor.

Schooljaar

Het schooljaar zal beginnen op zondag 9 september 2018 en eindigen op 23 juni 2019.
De lestijden dit schooljaar zijn:
Zomertijd: 10.00 uur t/m 13.45
Wintertijd: 9.30 uur t/m 12.45

Nieuw in het schooljaar

Nieuw in het schooljaar

Vanaf 7 oktober worden elke zondag de Koranlessen door imaam Mohamed Abdullah gegeven op de methode van Medina. De lessen zijn In shaa Allaah beschikbaar voor leerlingen vanaf 6 tot 12 jaar.

Tijden les:

–       13.15 t/m 14.45 wintertijd

–       12.30 t/m 13.45 zomertijd

Start van de schooldag

Vanaf 09.15 uur wintertijd en 09.45 zomertijd is de school open voor kinderen en ouders (en niet eerder!).
De kinderen kunnen hun klas in en pakken rustig hun boeken. De ouders kunnen even mee de klas in..
Fijn als alle kinderen op tijd op school zijn en het is verplicht voor alle leerlingen om het Dohr gebed mee te verrichtten!

Afvalvrije school

We willen als school zo min mogelijk afval “produceren”! Dit om met z’n allen beter bewust te worden wat er zo allemaal, zonder nadenken, wordt gebruikt en weggegooid.
Wij zullen hier vanaf dit schooljaar mee beginnen. En: dat zal veel gaan opleveren. Nou ja, eigenlijk levert het minder op!! Minder afval, en dat is precies de bedoeling!!
We vragen alle kinderen om (gezonde!) pauzehapjes en lunch (eten en drinken) in een trommel, drinkbeker of flesje mee te nemen. Dus: geen pakjes drinken of verpakte hapjes of plastic zakjes. Gelukkig doen veel kinderen en ouders dit al!!!!
En: als er per ongeluk toch een verpakking meekomt naar school, dan gaat deze, ter herinnering, gewoon retour in de tas mee naar huis…..

Vreedzame school

We beginnen met het onderwerp: “Broederschap”. We werken met elkaar aan een fijne groep waar iedereen elkaar kent en zich veilig en gewaardeerd voelt. De lessen staan in het teken van groepsvorming en het creëren van een positief klimaat in de klas. Samen met de leerlingen maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan in de klas. Leerlingen bedenken zelf taken en verantwoordelijkheden en de leerkrachten helpen hier aan mee.

Activiteiten dit schooljaar

Eid ul Adha                                              datum volgt..
Eid ul Fitr                                                 datum volgt..
Excursie                                                   Zondag 23 juni 2019

Kosten & betalingen voor onderwijs

Heeft u meer dan drie kinderen? Dan betaald u alleen voor de eerste drie kinderen. Tevens, zijn de kosten dit jaar € 10,00 per leerling per maand. Met uitzondering van  de contributie en lesmateriaal. Lesmateriaal bedraagt eenmalig € 8,00.

Kosten & betalingen voor Koranles 

De kosten zijn € 10,00 per leerlingen per maand, heeft u meer dan 3 kinderen dan betaalt u voor de tweede en de derde kind € 5,00 per leerlingen de rest zijn dan kosteloos.
Volgt uw kind op zondag niet het reguliere onderwijs dan betaalt u € 15,00 per kind en voor de tweede en de derde kind € 10,00. Deze bedrag is inclusief lesmateriaal.

Bij aanvang van de opleiding dient lesbijdrage voor het hele schooljaar in 1 keer te worden voldaan.
Heeft u niet de financiële draagkracht om het bedrag in een keer te betalen? Neem dan contact op met het onderwijs. Laat dit geen belemmering zijn om uw kind deze  belangrijke kennis te volgen.

Voor vragen of opmerkingen:
 onderwijs@moskeetahwid.nl
+31 (0) 687 00 44 39

Open chat
Assalaamu 3alaikum wa-rahmatu-llaahi wa-barakaatuh,
Waar kunnen we u mee helpen?